Temporin tuorepasta lasagnelevy

Munakoiso-mozzarella cannellonit

Tuorepastatortellonit ovat todellinen arjen pelastus. Ne ovat nopeita valmistaa ja maistuvat kaikille. Ricotta-pinaattitäytteiset tortellonit kruunataan tässä aromikkaalla voi-salviakastikkeella sekä ripauksella pecorinoraastetta.

Tarvitset

1 pkt Temporin tuorepasta lasagnelevyjä
400g munakoisoa
150g mozzarellaa
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
Ekstraneitsytoliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
1 ruukku tuoretta basilikaa

Béchamel-kastike:
3 dl täysmaitoa
2 rkl voita
3 rkl jauhoja (00-vehnäjauho)
Suolaa
Mustapippuria

1 dl parmesaaniraastetta

Tee näin

  1. Hienonna sipulit ja paista niitä kuumalla pannulla oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
  2. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi sekaan tuoretta basilikaa hienonnettuna ja siirrä kastike sivuun odottamaan.
  3. Tomaattikastikkeen hautuessa pilko munakoisot n. 1 cm kuutioiksi. Lisää öljyä toiselle pannulle ja kuullota munakoisokuutioita pannulla noin 5 minuuttia, ripottele päälle hieman suolaa. Jäähdytä.
  4. Tee béchamel-kastike: sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos on kullanruskeaa. Lisää maito joukkoon vähän kerrallaan ja sekoita koko ajan, kunnes kastike sakenee. Valkokastike palaa herkästi pohjaan, joten säädä lieden lämpöä sopivaksi. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  5. Leikkaa mozzarella pieniksi kuutioiksi.
  6. Levitä lasagnelevyt puhtaalle pöytätasolle ja täytä ne munakoiso- sekä mozzarella-kuutioilla. Rullaa levyt kiinni canneloneiksi.
  7. Ota uunivuoka ja levitä sen pohjalle ensin tomaattikastiketta ja sen jälkeen kerros bechamel-kastiketta. Asettele cannellonit kastikkeen päälle vuokaan. Peitä rullat vielä toisella kerroksella tomaatti- ja béchamelkastiketta, ja ripottele lopuksi päälle reilusti parmesaaniraastetta.
  8. Paista 180°C noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.