Biraghi Biraghini Snack / Cento Bonta pecorino

Rosmariini-juustokeksit

Yllätä illanistujaisseurueesi ja pyöräytä ihanan herkulliset juustokeksit leikkeletarjottimen keskipisteeksi. Herkut on helppoa tehdä itse ja ne ovat täydellistä naposteltavaa myös viinilasillisen kera. Rosmariini tuo oman säväyksensä aromikkaan juuston rinnalle.

Tarvitset

200 g huoneenlämpöistä voita
n. 3,5 dl vehnäjauhoja
4 dl raastettua juustoa (Gran Biraghia tai Cento Bonta-pecorinoa)
(0,5 tl suolaa halutessasi)
1 kananmuna voiteluun
3-4 tl kuivattua rosmariinia koristeeksi

Tee näin

  1. Ota voi huoneenlämpöön pari tuntia ennen leivontaa.
  2. Sekoita käsin notkeaan voihin vehnäjauhot. Ripauta halutessasi sekaan hieman suolaa. Seoksen ei ole tarkoitus tarttua sormiin tai kulhon reunoille, joten jauholaadusta riippuen lisää tarvittaessa niitä varovasti lisää, jos taikina jää muutoin liian löysän tuntuiseksi.
  3. Lisää joukkoon vielä juustoraaste ja muotoile taikinasta halkaisijaltaan n. 5 cm paksuinen pitkä, pyöreänmuotoinen pötkö. Kääri taikinapötkö kelmuun tai folioon ja laita jääkaappiin kovettumaan n. tunniksi.
  4. Leikkaa jäähtyneestä taikinasta n. 1 cm paksuisia viipaleita ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Jätä hieman väliä keksien välille, sillä ne leviävät paistuessaan. 
  5. Voitele keksit rikotulla kananmunalla ja ripottele ennen paistamista päälle hieman kuivattua rosmariinia oman maun mukaan.
  6. Paista keksejä 225 °C asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin ruskeita.
  7. Tarjoile sellaisinaan tai osana leikkeletarjotinta hyvän punaviinin kanssa.

Kokeile myös näitä

Muita reseptejä