Hurmaa seurueesi
Viini kruunaa aterian
Punaviinit
Velenosi
Montepulciano d'Abruzzo
Kypsän marjainen, pehmeä ja keskitanniininen punaviini on monikäyttöisyydessään oivallinen löytö. Tällä viinillä on myös loistava hinta-laatusuhde.
Italian Controguerrasta kotoisin olevalla, mehevällä ja samettisella viinillä on pehmeä ja sopivan mausteinen suutuntuma. Miellyttävän tanniininen juoma sisältää kirsikan, mustikan ja luumujen aromeja sekä hennon vaniljaisia vivahteita. Monikäyttöisenä viininä se sopii tarjottavaksi niin mausteisten antipastojen kuin pastan, pizzan sekä liharuokienkin kera.
Velenosi
Lacrima di Morro
Harvinaisesta rypälelajikkeesta tehty seurusteluviini, jonka vivahteikkaassa tuoksussa sekoittuvat marjat, hedelmät sekä kukkaisaromit. Erinomainen kyytipoika noutopöytiin sekä…
…mausteisten pataruokien ja makkaroiden seuraksi. Nuorena viinille on ominaista käymisvaiheessa olevien rypäleiden raikas ja herkän viinimäinen tuoksu. Kypsyessään viinin tuoksu- ja makumaailma rikastuu mansikan, kirsikoiden, mustikan, karhunvatukan, punaisten hedelmien, luumun sekä kuivatun ruusun ja orvokin aromeilla.
Lacrima di Morro d’Alba on punaisesta alkuperäislajikkeesta tehty DOC-viini Marchen alueelta. Sen tuotanto on sallittu vain Anconan maakunnassa. Lacrima on vahvasti paikallinen rypälelajike, jonka alkuperää vaalitaan Morro d’Albassa ja sen lähialueilla.
Velenosi
Roggio del Filare
Palkittu, Velenosin lippulaivaviini, josta löytyy vahva olemus, samettinen rakenne sekä sopivasti tanniineja. Laatutietoisen valinta riistan, haudutetun lihan ja kypsytettyjen juustojen kanssa…
…nautittavaksi. Marchelainen viini on valittu kärkinelikkoon kilpailussa, jossa yleensä menestyvät vain Toscanan ja Piemonten parhaat tuottajat. Viinin vahvaa ja monitahoista tuoksua ryydittävät kypsien luumujen ja kirsikoiden aromit sekä kiehtovat mauste- ja kukkaisvivahteet. Väriltään viini on sekoitus rubiinin- ja granaatinpunaisen sävyjä. Hedelmäisyys ja mausteisuus korostavat viinin lämmintä, täyteläistä ja viipyilevää suutuntumaa.
Losi
Querciavalle Chianti Classico
Mainio ruoka- ja nautiskeluviini, jonka suutuntuma on tasapainoinen ja täyteläinen. Valitse tämä seuraavan kerran, kun tarjoilet T-luupihvejä, lammasta tai riistaa.
Viini ilahduttaa myös pastan sekä tryffeli- tai sienirisoton seuralaisena. Tämä maultaan täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen ja marjainen klassikko tulee hienostuneelta, laadukkaita viinejä tuottavalta Chianti Classico -alueelta. Viinin tuoksu on monitahoinen ja vahva: täyteläisyyttä ja tanniineja terästävät kukkaiset, kirsikkaiset ja pippuriset vivahteet. Kauniissa rubiininpunaisessa värissä on häivähdys granaatinpunaisen sävyjä.
Bodegas Franco-Españolas
Rioja Bordón Crianza
Klassinen ja tyylikäs espanjalainen punaviini herkuttelijoille. Hinta-laatusuhteeltaan loistava viini korostaa liha-, pasta- ja uuniruokien täyteläisiä makuja sekä kruunaa aromaattisen…
…juustotarjottimen. Viinitila Bodegas Franco-Españolas, hienostuneiden Rioja-viinien valmistaja yli 125 vuoden kokemuksella, on tunnettu laadukkaista tuotteistaan. Viinin kirsikanpunainen väri syvenee rubiinin vivahteilla. Tuoksupalettiin kuuluvat punaiset hedelmät, häivähdys savua sekä aavistus lakritsaa. Raikkaan marjaisaa ja lämpimän mausteista makua täydentävät kypsän tammiset vanilja-aromit.
Sivac
Condestavel Premium
Condestavel on keskitäyteläinen ja hedelmäinen kolmen rypäleen sekoitus. Tämä erinomainen yleisviini juhlistaa arkisempiakin ruokahetkiä ja lämmittää syksyn viiletessä.
Maukas viini on mainio kruunu esimerkiksi possulle, lihavartaille tai ribseille. Klassisen tyylikkäästä pakkauksestaan huolimatta tämä viini yllättää keveällä olemuksellaan, jossa on silti tarjolla reilusti makua ja sopivasti tanniineja. Punaviini on parhaimmillaan, kun tarjoilet sen hieman huoneenlämpöä viileämpänä, noin 16-18 asteisena. Jääkaapissa tämä onnistuu puolessa tunnissa.
Tenuta Carretta
Langhe Nebbiolo Podio Podium Serrae
Nebbiolon ja Barberan liitosta syntynyt elegantti, harmoninen ja pehmeän tanniininen viini. Herkullisen täyteläinen ja ryhdikäs maku sopii erityisesti kattauksiin…
…joissa liharuoat näyttelevät pääosaa. Podion viinitarhasta löytyy mainintoja jo vuodelta 1467. Vuosisatojen perinteitä vaaliva tila käyttää juomissaan muidenkin Tanaro-joen vieressä sijaitsevien tarhojen rypäleitä. Alueen kalkkinen maaperä, suotuisa ilmasto sekä herkkä rypälelajike antavat viinille sen ainutlaatuisen, jopa suolaisen vivahteen ja herkullisen mineraalisen maun. Soveltuu erinomaisesti pihvien sekä grillatun lihan kanssa nautittavaksi.
Tenuta Carretta
Barbera d'Alba
Perinteikäs, keskitäyteläinen ja -tanniinen viini, jossa aromikas Barbera-rypäle pääsee loistamaan. Viini pitää yhtä italialaisen ruokaperinteen kanssa, joten tästä löydät takuuvarman…
…seuralaisen grillihetkiin tai seuraavalle pasta-aterialle. Viinin tuoksussa seikkailevat kirsikat, marjat ja kukkaisat aromit. Tuottajana toimivan Carrettan viinitila sijaitsee pienessä Piobesi d’Alba -nimisessä kylässä, ja se tuottaa Langhen ja Roeron alueen tärkeimpiä DOC- ja DOCG-viinejä. Tätä hilloisaa ja kypsän mehevää barberaa on valmistettu Piemontessa aina 1900-luvun alusta alkaen.
Bodegas Valparaíso
Marqués de Valparaiso Roble
Täyteläinen, vivahteikas ja upean kirsikanpunainen viini, joka sukeltaa mielellään mausteisten ja aromikkaiden liha- ja keittoruokien pariin. Tämä aavistuksen tamminen viini kutsuu…
itsensä mielellään kylään myös syksy- ja talvikauden tunnelmallisiin iltoihin. Viinin tuoksussa on punaisia hedelmiä, mausteita, herukkaa, lakritsia ja ruusua. Maku on samettisen pehmeä, jälkimaku taas sopivan sävyisä. Italialaisten ruoka-aarteiden lisäksi tätä viiniä kannattaa kokeilla myös itämaisten makujen, kuten curryen, hapanimelien pataruokien tai mausteisten makkaroiden kanssa.
Selva Capuzza
Groppello
Gardan alueen ystävien keskitäyteläinen viini, jonka kirsikkaiset ja mausteiset aromit ovat kuin tehtyjä liharuoille, ilmakuivatulle kinkulle, kypsyneille juustoille sekä hieman viilennettynä…
…myös rasvaiselle lohelle. Pohjois-Italian Lombardiassa sijaitsevan Gardan laatuviinialueen yksi merkittävimmistä lajikkeista on Groppello-rypäle. Siitä on syntynyt laadukas keskitanniininen viini, jonka tuoksusta ja mausta löytyy kirsikkaa, vadelmaa, pippuria ja pähkinää. Runsaan aromikkaille punaviineille on eduksi, jos tarjoilet ne hieman huoneenlämpöä viileämpinä.
Ceci
27 Opere Lambrusco Bruscone
Elegantti ja elämäniloinen punainen kuohuviini, joka valloittaa monipuolisuudellaan erilaiset kattaukset, juhlat ja illanistujaiset. Jos haluat nauttia aromikkaasta Lambruscosta kuin…
…italialaiset, valitse pöytään silloin herkullisia antipastoja ja viilennä juoma 16-asteiseksi. Lambrusco Bruscone tuotetaan Parmassa Emilia-Romagnan maakunnassa. Tämä erinomainen ja pehmeän hedelmäinen seurustelujuoma on keskitäyteläinen, keskitanniininen, hieman yrttinen, pirteän pirskahteleva sekä tumman kirsikkainen ja luumuinen.
Tenute Silvio Nardi
Brunello di Montalcino
Rustiikkisten liharuokien sekä juustojen ystävän luottovalinta. Voimakas, rubiininpunainen viini houkuttelee nautiskelemaan puhtailla ja vivahteikkailla aromeillaan.
Toscanan Montalcinosta kotoisin olevan kypsän viinin makupaletti sisältää kirsikkaa, metsämarjoja, vaniljaa ja aavistuksen anista. Luonteeltaan se on täyteläinen, lämmin, kehittynyt ja keskitanniininen. Viinillä on erinomainen kyky ikääntyä ja se sopii hyvin tuhdimpien liharuokien kuten poronfileen ja riistan pariksi. Kypsistä juustoista esimerkiksi parmesan, gouda tai manchego on täydellinen liittolainen tälle maanläheiselle viinille.
Rocca delle Macie
Sant'Alfonso Chianti Classico
Runsas ja mehukas Chianti Classico, jonka tuoksu on täynnä hedelmäisiä amarena-kirsikoita ja karhunvatukoita sekä mausteisia lakritsin ja kahvin vivahteita. Tasapainoinen, miellyttävä rakenne…
…rakenne. Tunnetun Chianti Classico –tuottajan viini on valmistettu 100% Sant’Alfonson tilalla viljellyistä Sangiovese –rypäleistä. Savirikas, vähäsorainen maaperä yhdistettynä rypäleen parhaimpiin muotoihin antaa viinille runsaasti polyfenoleja ja aromaattisuutta.
Kuohuviinit
Tenuta Santomè
Prosecco Rosé Brut
Tyylikäs, aromaattinen rosee prosecco, jonka jälkimaku on kuiva, täyteläinen ja viipyilevä. Sopivan hapokkuutensa ansiosta viiniä voi yhdistellä useiden eri ruokien kanssa.
Me suosittelemme juomaa kuplivan seurustelun lisäksi kevyiden kalaruokien, risoton sekä quichen kanssa nautittavaksi. Raikas, uuden tyylin vaaleanpunainen prosecco, jonka marjaisa tuoksu tulvii metsämansikkaa, vadelmaa, ruusua ja orapihlajaa. Erinomainen ja monikäyttöinen kuohuva maljannostoon ja ruokajuomaksi vaikka läpi aterian.
Santomèn rypäleet kasvavat Grave di Papadopoli -tarhoilla, jotka sijaitsevat Piave-jokeen muodostuneen ainutlaatuisen saaren keskellä.
Loredan Gasparini
Prosecco Asolo Superiore DOCG
Erinomainen, erittäin kuiva DOCG-sertifioitu laatuprosecco. Raikkautensa ja runsaan hapokkuutensa ansiosta se sopii erinomaisesti merenelävien, raikkaiden kasvisruokien…
…tai valkoisen lihan kanssa nautittavaksi. Vegaanisen proseccon aromimaailma on vivahteikas, mineraalinen ja raikkaan päärynäinen. Tuottajan Asolo Prosecco Superiore DOCG valmistetaan ainoastaan Giavera del Montellon tilalla korjatuista rypäleistä. Asolon alue Veneton maakunnassa on kuulu ylemmän laatuluokan kuohuviineistään. Tyylikäs kupliva on saanut huippuarvostelut italialaisten viinien asiantuntijalta James Sucklingilta. Täydellinen myös malja- ja seurustelujuomana.
Chiara Ziliani
Conte di Provaglio Franciacorta Satèn Brut
Franciacorta on italialaisten kuohuviinien aatelia ja siksi täydellinen kupliva raikkaiden ja mietojen kuohuviinien ystäville. Helppo tarjota ja nauttia vaikka koko aterian läpi…
…mutta erityisesti juoma pääsee oikeuksiinsa merenelävien seurana. Franciacorta DOCG -alueen sydämessä sijaitseva tila Cantina Chiara Ziliani tuottaa Italian arvostetuinta kuohuviinilaatua perinteitä kunnioittaen 400 000 pullon vuosivauhdilla. Franciacorta Satèn on valmistettu Provaglio d’Iseo -nimisen kylän viinitarhojen parhaimmista rypäleistä. Kuohuviinin oljenkeltainen väri taittuu ripauksella vihreää. Kepeää tuoksumaailmaa taas värittävät liljat, ruusut, karviaiset, vanilja sekä leivän ja paahdettujen hasselpähkinöiden aromit.
Chiara Ziliani
Conte di Provaglio Rosé Franciacorta Brut
Klassinen ja juhlava Rosé Franciacorta sopii romanttisiin tunnelmiin sekä ruokajuomaksi läpi koko aterian. Jos etsit täydellistä kumppania meren antimille, niin tässä se on.
Äyriäiset, simpukat, mustekala ja grillatut kalaruoat kiittävät – samoin tekee myös pöytäseurueesi. Franciacorta on Italian arvostetuin kuohuviinilaatu. Tämän laadukkaan, hienostuneen ja maukkaan kuohuviinin täyteläistä hedelmäisyyttä tasapainottaa kirpeä hapokkuus. Kuohuvassa on kauniin vaaleanpunainen väri sekä lasissa pitkään kestävät kuplat. Tuoksussa voit erottaa metsämansikkaa, herukkaa, vadelmaa, kirsikkaa, banaania ja mantelia. Tarjoile hyvin viilennettynä.
Valko- ja roseeviinit
Tenuta Santomé
Anna 6
Raikkaan sitruunainen, kuiva ja hapokas valkoviini, joka sopii erinomaisesti keittojen, tomaattipastan sekä antipastien kanssa tarjoiltavaksi. Kokeile myös yrttijuustojen…
…tai sushilajitelman kera. Viinillä on vahva ja monitahoinen tuoksu, josta voi löytää tuoretta salviaa, viikunanlehtiä sekä paprikaa. Tuoksua täydentävät mineraaliset ja hedelmäiset vivahteet limetin ja ananaksen aromeilla. Pirteä hapokkuus tasapainottaa viinin hedelmäisyyttä.
Valkoviinit ovat parhaimmillaan viileinä, noin 10–12-asteisina. Jääkaapissa huoneenlämpöinen viini terävöityy parissa tunnissa tarjoilukuntoon.
Tenuta Santomé
Pinot Grigio
Elegantti ja hedelmäinen viini, joka sopii kuivien ja hapokkaiden valkoviinien ystäville. Kypsän persikkainen ja hennosti kukkea aromi on kuin tehty pehmeiden juustojen ja pikkusuolaisten…
…alkupalojen kyydittäjäksi. Upea viini, jonka runsaassa tuoksussa kylpevät mehevät persikat, aprikoosit, mangot ja eksoottinen ananas.
Lämmin, pehmeä ja rikas maku sekä rakenne yhdessä tasapainotetun happamuuden kanssa toistavat tuoksun hedelmäisyyttä. Viinin jälkimaku on kuiva ja kestävä. Juustojen lisäksi suosittelemme viiniä niin risottojen kuin kala- ja äyriäisherkkujen kera nautittavaksi.
Sivac
Brejeiro Vinho Rosé
Tämä kesäinen, nuorekas viini on nappivalinta noutopöytiin ja aperitiiviksi. Hieman matalampialkoholinen, puolikuiva, kevyesti pirskahteleva roseeviini on parhaimmillaan…
…viileänä seurustelujuomana. Portugalilaisen viinin hento makeus ja pirskahteleva luonne toimii hyvin esimerkiksi mausteisten, itämaisten ruokien seurassa. Väriltään keskihapokas viini on trendikkään vaalea, Provence-tyyppinen rosé. Marjaisten makujen ystävä voi löytää viinistä punaherukan, mansikan ja vadelman aromeja.