Biraghi Gran Ricotta

Tiramisu ricottalla

Tiramisu on oikea jälkiruokien klassikko. Normaalisti tiramisuista tuttu mascarpone korvataan tässä ohjeessa kermaisella Biraghin Super Cremosa ricottajuustolla, josta saat helposti aikaiseksi pehmeän vaahdon. Kokoa tiramisut suoraan pieniin annosmaljoihin.

Tarvitset

(2 hlö)

1 pkt (230g) Biraghi Ricotta Super Cremosa -tuorejuustoa
50g hienoa sokeria
100g savoiardi-keksejä
kaakaojauhetta oman maun mukaan
vahvaa kahvia kolmen espressokupillisen verran

Tee näin

  1. Valmista ensin vaahto. Sekoita kulhossa Biraghin Super Cremosa ricotta ja sokeri. Vatkaa seosta, kunnes se on tasaista ja ilmavaa. Huom! Kaikkien ricotta-juustojen rakenne ei välttämättä sovellu tiramisun vaahdoksi.
  2. Valmista espresso. Kasta savoiardikeksit kevyesti kahviin ja asettele ne jälkiruokakulhoihin. 
  3. Levitä päälle kerros ricottavaahtoa ja tasoita pinta lusikan tai lastan avulla. 
  4. Viimeistele annokset siivilöimällä tiramisun päälle kaakaojauhetta. Laita kulhot jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi. 
  5. Tarjoile ja nauti!