Il Molino Chiavazza pastajauho
Tuorepasta
Tämä on helppo perusresepti omatekoisen tuorepastan valmistukseen. Jos et vielä ole tehnyt itse pastaa, niin nyt kannattaa kokeilla! Ainekset ovat yksinkertaiset, tekeminen ei vie kauan etkä välttämättä tarvitse edes pastakonetta avuksesi.
Tarvitset
(4 hlö)
400 g tuorepastajauhoa
4 kananmunaa
Suolaa
Tee näin
- Kaada 400 g tuorepastajauhoa puhtaalle pöytätasolle. Tee jauhojen keskelle kolo, riko siihen kananmunat ja mausta seos ripauksella suolaa.
- Aloita taikinan työstäminen sekoittamalla vähän kerrallaan käsin jauhoja kananmunien sekaan. Mikäli taikina tuntuu liian kovalta, kun ainekset on sekoitettu kokonaan, lisää joukkoon hieman vettä. Jos taikina taas jää liian kosteaksi, lisää sekaan hieman jauhoja.
- Kun olet saanut taikinasta tasaisen ja kimmoisan pallon, anna sen levätä noin 15 minuuttia liinan alla.
- Tee taikinasta kaulimella tai pastakoneella ohut levy. Leikkaa sen jälkeen taikinasta tagliolini-mallista nauhapastaa, joka on leveydeltään puolisen senttiä.
- Asettele nauhapasta pöytätasolle pesän muotoon ja ripottele hieman jauhoja päälle, jotta nauhat eivät tartu toisiinsa.
- Kiehauta pasta suolalla ja ripauksella oliiviöljyä maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta vesi pois ja tarjoile pasta haluamallasi tavalla.